Elevii stiu sa utilizeze computerul

Ministerul Educatiei a anuntat rezultatele partiale ale simularii probei de evaluare a competentelor digitale, sustinute de elevii claselor a XII-a saptamana trecuta.

La testare au participat doar 51% din cei 69.000 de elevi inscrisi, adica 35.548, cei mai multi in judetele Suceava (3.687), Dolj (3.034) si Iasi (2.839).

Dintre acestia, 10.955 s-au situat la nivelul utilizatorului avansat, 12.488 s-au incadrat la un nivel de utilizator mediu si doar 5.033 au obtinut punctajul utilizatorului incepator.

Datele ministerului mai arata ca 7.072 de elevi au obtinut punctaje care ii situeaza la nivelul de utilizatori experimentati.

Nivelul de competente digitale se stabileste pe baza unor punctaje acordate in functie de indeplinirea sarcinile de lucru, precum navigarea pe intenet, organizarea de fisiere, redactarea de texte si lucrul cu sisteme de calcul si baze de date. 

Rezultatele finale ale simularii vor fi anuntate astazi, iar in cadrul examenului de Bacalaureat, proba de verificare a competentelor digitale va fi sustinuta intre 19 si 29 aprilie. 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s