Elevii romani au ajuns in finala concursului european 'Think Privacy'

Romania are trei proiecte nominalizate in finala competitiei europene „Think Privacy” – „Gandeste-te la Intimitatea ta”.

Concursul „Think Privacy”, ajuns anul acesta la a doua editie, are ca obiectiv constientizarea necesitatii de protejare a datelor si a vietii private in mediul virtual.

Reprezentantii echipelor finaliste au fost invitati la sediul Parlamentului European de la Bruxelles pentru a participa, alaturi de Vivianne Reding, Comisarul european pentru Societate Informationala si Media, la ceremonia de premiere si evenimentul „Data Protection Day”, din 28 Ianuarie.

Castigatorii concursului vor fi desemnati de un juriu ce include specialisti in educatia si protectia datelor, un membru a Parlamentului European, un reprezentant al tinerilor si un reprezentant al industriei IT.

Reprezentantii celor trei echipe castigatoare vor fi invitati din nou la Bruxelles, unde vor participa la un workshop despre productia video si vor vizita centrul tehnologic Microsoft.

Prima editie a competitiei, desfasurata anul trecut, a fost castigata de Romania cu filmul „ID”, realizat de elevi ai liceului „Mihail Sadoveanu” din Pascani. 

Mai multe detalii despre concurs se gasesc pe www.sigur.info si http://dpd.eun.org.  


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s