Elevii, așteptați la concursul de științe OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD!

Şcoala Gimnazială Metropolitană A.R.C. organizează, pe 7 iunie, o nouă ediție a concursului interdisciplinar OUR TARGET: UNDERSTANDING THE WORLD! – Art & Science & Tech Fair, organizat în cadrul CAEM.

Concursul este adresat elevilor între 10 şi 14 ani din toate şcolile gimnaziale din Bucureşti, iar înscrierile se fac până la data de 15 mai 2022.

În vederea concursului, organizatorii vor susține un workshop de informare și pregătire pentru toți profesorii care predau la gimnaziu ore de fizică, biologie, chimie, informatică, educație tehnologică. Acesta va fi susținut de organizatori și de experți membri în juriul concursului miercuri, 11 mai 2022, de la ora 18:30, pe platforma zoom, iar participarea se face urmând acest link de acces.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate edițiile anterioare ale târgului de știință, artă și tehnologie Our Target: Understanding The World și vor fi abordate subiecte precum:

  • Experiența finlandeză în abordarea integrată a educației – Bune practici în aplicarea abordării transdisciplinare și interdisciplinare în Școala Metropolitană ARC.
  • Bune practici în educația științifică contemporană internațională – prezintă Dr. Ing. Florin Munteanu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România;
  • Importanța stimulării gândirii creative a copiilor în domeniile științei și tehnologiei – prezintă Dr. Ing. Sorin Dinea și Dr. Ing. Mircea Manolescu.

În cadrul concursului OUR TARGET: UNDERSTANDING elevii trebuie să își prezinte propria ipoteză cu privire la un fenomen/o experienţă din viaţa cotidiană, să creeze un experiment, pe care să îl prezinte la stand, o machetă, o instalaţie sau o aplicaţie software, care să ilustreze cauzele sau dinamica unui fenomen, cauzele unei probleme sau să ilustreze o soluţie a problemei. Ediția din acest an se va desfășura sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Informații detaliate despre regulament au fost trimise prin adresa ISMB 6813/24.03.2022 în toate școlile din București.

Noutatea din acest an este prioritatea acordată temelor legate de dimensiunea socială şi ecologică a științei şi tehnologiei în perspectiva pregătirii copiilor pentru profesiile viitorului şi jurizarea simultană a celor trei categorii de proiecte ale elevilor: aplicaţii IT, instalaţii funcţionale şi experimente ştiinţifice şi, respectiv, machete statice.

Juriul este format din experţi în cercetare şi educaţie. Ca şi la ediţia anterioară, cele mai bune proiecte vor fi premiate de sponsorul principal, Fundaţia Romanian Business School, cu premii constând în : vouchere individuale pentru produse electronice, jocuri ştiintifice şi cărţi pentru fiecare elev din echipele clasate pe primele 3 locuri, în ordinea punctajelor, dar vor fi oferite şi premii speciale. Toţi elevii primesc diplome şi profesorii primesc adeverințe de participare.

Înscrierile se primesc la adresa de email: dc@scoala-arc.ro sau luiza.cristea@scoala-arc.ro, iar mai multe detalii se pot obține telefonic, sunând la 0720529645.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s