Efectele stresului asupra inimii

Efectele stresului asupra inimii

Stresul poate fi atat pozitiv, cand ne incarca de adrenalina si ne ofera acel ceva in plus pentru a termina o treaba, cat si negativ, cand ajunge sa ne afecteze sanatatea. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre efectele stresului asupra inimii si iti oferim solutii pentru a reduce aceasta stare.

Stres de tip pozitiv poate fi atunci cand muncesti si iti place ceea ce faci, poate fi cand te pregatesti sa devii parinte sau poate fi cand urmeaza sa participi la un eveniment frumos.

Din pacate insa, de cele mai multe ori, stresul vine la pachet cu emotii si evenimente negative. „Din punct de vedere cardiac, stresul ne face sa nu traim sanatos. Asta inseamna sa nu dormim destul, sa nu avem grija de noi, sa nu mai facem sport, sa muncim mai mult decat ar trebui”, explica dr. Oren Iancovici, medic cardiolog.

Iar efectele stresului se resimt din plin. In primul rand, vorbim despre afectarea starii mentale – ne simtim vinovati, nu suntem suficient de odihniti, ne enervam etc. Iar a doua problema este afectarea cardiaca – creste riscul de boli cardiace ischemice si chiar infarcte.

Desi efectele stresului asupra inimii se vad mai des la barbati decat la femei, un mod prin care femeile sunt afectate este prin faptul ca menopauza are loc mai devreme.

Despre factorii care agraveaza stresul si cum sa combati aceasta stare poti afla mai multe acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s