Echilibrul intre familie si serviciu

Echilibrul dintre viata personala si munca este un aspect care ne preocupa constant. Exista vreo reteta prin care putem fi productivi la serviciu si, in acelasi timp, sa pastram din energie si pentru familie? Raspunsul la aceasta intrebare il aflaam din urmatorul discurs.

Este ironic cum, in incercarea de a le asigura celor dragi o viata frumoasa, cu tot ce isi doresc, in goana dupa succesul care, mai apoi, ne aduce siguranta, petrecem din ce in ce mai mult timp si ne consumam (fizic si psihic) din ce in ce mai mult la serviciu.

Si de aici se naste intrebarea: la cate lucruri esti pregatit(a) sa renunti pentru o cariera stralucita, pentru „un viitor mai bun pentru familia ta”? La cati primi pasi? La cate zambete si momente importante din viata familiei tale?

Nigel Marsh, autorul unor carti de succes de self-help („Fat, Forty and Fired” si „Overworked and Underlaid”), explica intr-o conferinta TED, cu umor si cu exemple personale, cum putem gasi acel echilibru intre locul de munca si viata de acasa. Descopera in discursul sau cat de importante sunt micile momente de fericire si cat de vital este sa ne impunem anumite limite.

[ted id=1069 lang=ro]

De asemenea, conferinta poate fi urmarita si aici.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s