Documentarul „Guvernul Copiilor 3D”, in cinematografe din 1 Iunie

De Ziua Internationala a Copilului va fi lansat, in premiera nationala, primul documentar 3D romanesc: „Guvernul Copiilor 3D” („Government of Children 3D”).

Urmareste aici teaser-ul oficial al documentarului.

Proiectul reuneste 100 de copii romani cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, care au fost invitati sa isi imagineze cum ar arata tara noastra in urmatorii 100 de ani, daca ar fi chiar ei parte dintr-un Guvern al viitorului.

Cum percep copiii problemele lumii de astazi? Cum ar imagina ei alternative sau solutii? Cum ar putea fi arhivate, ascultate si, poate, implementate opiniile lor la nivelul societatii? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pentru care gasim un raspuns in cadrul documentarului.

Potrivit copiilor, unele dintre cele mai mari defecte ale societatilor de astazi sunt poluarea, defrisarea padurilor, depresia, razboaiele, dar si obsesia adultilor de a face bani. Protagonistii vin cu solutii urgente, dar si cu viziuni creative care ar putea fi o reala sursa de inspiratie pentru decidentii si adultii din zilele noastre.

Guvernul copiilor 3D este un film de debut in lung-metraj documentar, a carui regie este semnata de Ioana Mischie.

“Guvernul Copiilor este mult mai mult decat un proiect cinematografic inovator, este un demers educational, social, civic, filosofic, vizionar. Cred ca este vital sa incurajam copiii sa isi construiasca lumea in care vor locui. Cand eram copil, mi-am imaginat guvernul ca un spatiu liber in care oameni de toate varstele, genurile si profesiile isi pot exprima o opinie si se pot ajuta reciproc pentru a o pune in practica.  in timp, am constientizat ca societatea are cu totul alte configuratii, care ne pot aliena. Copiii nu au drept de vot in societatea de astazi, insa daca viziunea lor ar fi ascultata si luata in serios macar uneori, ar putea avea un impact constructiv in comunitatea din care fac parte si in societate, pe termen scurt, mediu si lung”, declara Ioana Mischie, regizor.

Filmul va fi difuzat 3D si 2D in orase precum: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Constanta, Targu-Jiu, Craiova, Pitesti, Ploiesti, Brasov, Arad, Bistrita, Botosani, Gura Humorului, Resita, Oravita, Petrosani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s