Divortul si copiii: Modul in care bunicii ajuta sau dauneaza

Divortul si copiii: Modul in care bunicii ajuta sau dauneaza

In momentul in care parintii divorteaza, bunicii copilului pot avea o influenta foarte mare asupra starii micutului. Daca influenta va fi buna sau daunatoare, asta depinde de bunici. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre ce rol au bunicii in divortul parintilor.

Bunicii pot fi o resursa sau o piatra de moara”, explica Adriana Mitu, facilitator de programe pentru copii si adolescenti.

Intr-o situatie ideala, ei vor fi un refugiu pentru nepotii lor. „In momentul in care parintii sunt foarte prinsi in divort si sunt in plina suferinta, bunicii au timpul si rabdarea si atentia necesare pentru copil”, mai spune Adriana Mitu.

Pe de alta parte, si divortul si copiii se pot inrautati daca bunicii aleg calea razbunarii. In timpul unui divort, bunicii pot folosi nepotii ca pioni de razbunare, incercand sa ii intoarca impotriva fostei nore sau a fostului ginere. Astfel, nevoile si emotiile copiilor pot fi afectate.

Mai multe despre bunicii implicati in divortul parintilor iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s