Divortul din perspectiva copilului

Cum traieste copilul divortul parintilor? Ce simte cel mic cand ii vede pe mama si pe tata ca se cearta? Afla ce este de facut in cazul unui divort, pentru a cruta copilul de rani sufletesti.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, psihologul clinician Patricia Stan le vorbeste parintilor aflati in prag de divort, sfatuindu-i sa ia in considerare si ce se intampla cu micutii lor in tot acest proces.

Intr-adevar, divortul este un obstacol greu in viata oricui. Este normal sa ai frustrari, sa te certi cu partenerul, sa simti durere si suparare.

Te-ai gandit insa ca si copilul tau poate trece prin aceste stari, chiar daca este, in aparenta, un simplu observator?

Se spune ca divortul incepe inca dinainte sa fie semnate actele. Asa ca, din momentul in care ai luat aceasta decizie alaturi de partenerul tau, si copilul vostru are dreptul sa stie ce se intampla in casa.

De aceea, Patricia Stan sugereaza ca o discutie in familie, calma, directa si simpla, este binevenita.

Cum ar trebui sa decurga aceasta discutie? Cum vad copiii divortul si cum reactioneaza in functie de varsta? Afla chiar aici.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s