Dintii inclusi: Cauze, manifestari si tratamente

Dintii inclusi: Cauze, manifestari si tratamente

Dintii inclusi sunt cei care nu ajung sa erupa, din diverse motive. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem care sunt cauzele pentru astfel de situatii, cum recunosti aceasta problema si cum o tratezi.

Dintii inclusi sunt cei care, dintr-un motiv sau altul, raman blocati in interiorul osului sau sub mucoasa si nu se mai aliniaza celorlalti dinti deja prezenti”, explica dr. Laura Ferent, medic dentist, specialist in chirurgie dento-alveolara.

Multi dintre noi stim deja cea mai intalnita situatie de dinti inclusi: este vorba de maselele de minte. Insa acestea nu sunt singurele care pot provoca astfel de probleme. Dintii inclusi mai pot fi intalniti si in cazul premolarilor sau caninilor.

Cauzele care provoaca aceasta problema pot fi factori genetici (daca mai stim astfel de cazuri in familie), legate de dezvoltare (cum a fost hranit copilul, ce carente de vitamine si minerale are, lipsa spatiului) sau traumatismele.

Vorbim de dinti inclusi cand au trecut cam 2-3 ani de la perioada in care dintele ar fi trebuit sa erupa. Totodata, uneori nici nu iti dai seama ca ai un dinte lipsa, pentru ca dintele de lapte nu cade, ocupand spatiul.

Cum se trateaza dintii inclusi? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s