Din ce cauza intarzie o sarcina sa apara?

Cuplul infertil este cuplul care nu reuseste sa aiba un copil dupa un an de viata sexuala activa. In 30% din situatii cauzele sunt feminine, mai exact ovariene, cum ar fi anovulatia. Cauzele masculine se regasesc si ele in proportie tot de 30% din situatiile de infertilitate. La barbati se produce alterarea spermatica din punct de vedere calitativ, dar si cantitativ.

Investigatiile la femei sunt amanuntite si se fac treptat, la nivel hormonal, hipofizal, urmate de cele la nivelul tiroidei si a uterului. La randul lor barbatii trebuie sa faca si ei analiza spermogramei. Pentru a afla care sunt cauzele infertilitatii este nevoie de multa rabdare, deoarece nu se depisteaza repede problemele.

Denisa Nica, medic primar obstetrica ginecologie, povesteste la Traieste Sanatos cu Simona din ce motive unele cupluri nu pot avea copii si cum se depisteaza cauzele.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s