diferente raceala gripa

Diferenta dintre raceala si gripa

In sezonul rece, este normal sa va confruntati, tu sau copilul tau, cu diverse viroze. Pentru a stii cum sa te tratezi cel mai bine in fiecare situatie, este bine sa stii diferenta dintre raceala si gripa. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem care sunt simptomele si metodele de tratament pentru fiecare viroza in parte.

Virozele respiratorii pot fi de tip gripal, cu virusuri gripale, sau cu alte tipuri de virusuri, de tip rinovirusuri”, explica dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie.

De cele mai multe ori, raceala este provocata de un rinovirus, iar infectia este ceva mai usoara decat intr-un caz de gripa. Simptomele racelii sunt: o stare de astenie moderata, stranut si nas infundat, putina durere in gat si o usoara scadere a poftei de mancare, mai ales la copii. De obicei, febra nu apare la o raceala simpla. Cu putin repaus, o hidratare corespunzatoare si o alimentatie sanatoasa, un episod de raceala ar trebui sa treaca intr-o saptamana.

In caz de gripa, simptomele sunt ceva mai grave: febra de 39-40 de grade, dureri musculare, osoase si de cap, nas infundat si o tuse seaca, iritativa, ce poate persista chiar si mai bine de o luna. La copiii mici, apare si pericolul convulsiilor. Iar in unele cazuri mai grave, putem avea de a face si cu greata, colici, varsaturi si deshidratare.

Mai multe despre diferenta dintre raceala si gripa si despre metodele de tratament pentru fiecare tip de viroza iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s