Dezvoltarea bebelusului: Cat intelege piciul din ce ii zici

Dezvoltarea bebelusului: Cat intelege piciul din ce ii zici

Prichindelul tau, chiar daca inca nu vorbeste, intelege mai multe decat iti inchipui. La Parinti de Pici, iti vorbim despre dezvoltarea bebelusului pe etape de varsta si, in special, despre cum isi dezvolta cel mic gandirea.

Inca din primele saptamani de viata, copilul tau intelege foarte multe cuvinte, intelege emotiile din mesajele pe care i le transmiti si intelege expresiile faciale pe care le faci. Asa ca, poate ca nu va sti despre ce ii canti sau ii povestesti, dar piciul tau va simti caldura si dragostea din vocea ta.

Totodata, dezvoltarea bebelusului se intampla intr-un ritm ametitor. In fiecare clipa, un prichindel acumuleaza informatii din tot ce vede in jur, din tot ce experimenteaza si exploreaza.

„In cazul fetitei noastre, cel putin, observ uneori ca, pe masura ce intelege tot mai multe, incepe sa asculte tot mai putin. Dar asta e alta discutie”, recunoaste Georgiana, mama de pici.

Afla despre cateva etape importante din dezvoltarea bebelusului tau, acum, la Parinti de Pici.

Etape uimitoare din dezvoltarea bebelusului

  • La 7 luni, bebelusul ajunge sa reactioneze cand isi aude numele.
  • Pana la 1 an, el va intelege cand ii spui sa nu atinga un lucru. (Nu este garantat ca te va asculta.)
  • In jurul varstei de 2 ani, copilul intelege aproximativ 1.000 de cuvinte, chiar daca nu le foloseste pe toate in vorbire.

Bebelusul tau in ce etapa se afla acum?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s