Despre compasiune si ce ne motiveaza

Traim intr-o lume extrem de agitata, in care nu mai avem timp nici macar sa ne oprim si sa spunem „Buna ziua”. Daca nu avem grija, putem ramane fara compasiune, empatie, grija fata de cei de langa noi.

In conferinta TED de mai jos, Daniel Goleman, autorul cartii Inteligenta Emotionala, se intreaba de ce nu suntem plini de compasiune mai des. El sustine ca problema pe care o au oamenii, in prezent, este faptul ca sunt atat de grabiti, ca isi concentreaza toata atentia intr-o singura directie. Astfel, chiar daca vrem, ne trezim ca nu mai avem timp sa ii ajutam pe cei care au nevoie.

Empatia este o trasatura innascuta. Cu toate acestea, alegem sa ne concentram doar pe noi insine, fara a-i mai observa pe ceilalti. Putem sa avem un IQ fenomenal, dar, atata timp cat coeficientul de inteligenta emotionala este minuscul, ramanem incompleti, lipsiti de compasiune.

Cu ajutorul exemplelor personale si cercetarilor, Goleman ne explica acest fenomen, al nevoii umane de compasiune, si ne da un sfat: „Diferenta dintre a ne concentra pe noi insine si a ne concentra pe altii este una careia va incurajez sa ii dati cu totii atentie”.

Pentru a afla mai multe despre compasiune, urmareste conferinta TED de mai jos:

Tu cum iti exprimi compasiunea?

[ted id=200 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Un comentariu la „Despre compasiune si ce ne motiveaza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s