Despre avort: Pro sau Contra?

In discutia despre avort, sunt mereu doua tabere: pro-viata sau pro-alegere. Sunt insa lucrurile atat de alb-negru, pe cat suntem facuti sa credem? Iata si o a treia viziune despre avort.

Cum incepi o discutie despre avort? Este un subiect atat de controversat, incat nici nu mai avem curajul sa vorbim despre el. In ciuda faptului ca taberele pro-viata si pro-alegere sunt active in mass-media, tacerea si rusinea sunt in continuare principalele embleme ce definesc tema avortului. Ne e teama sa nu fim judecati pentru opiniile noastre, ca nu facem parte din tabara corecta, ca avem mentalitati diferite fata de majoritate.

In prima conferinta TED despre avort, Aspen Baker, fondatoarea organizatiei Exhale (orientata catre consilierea oamenilor ce se confrunta cu avortul), vorbeste fara perdea despre propria sa experienta si despre ce a invatat.

„Copil fiind, ideea de avort ma intrista atat de mult, incat stiam ca, daca voi fi gravida, nu voi avorta. Si totusi am facut-o”, marturiseste Aspen. Ceea ce a incurajat-o a fost „faptul de a sti ca nu eram singura si ca avortul era ceva despre care puteam vorbi.”

Astfel a luat nastere organizatia Exhale si initiativa pro-voce, in care ascultarea joaca un rol esential. Descopera in urmatorul Discurs antispalare pe creier o alta perspectiva asupra avortului.

[ted id=2297 lang=ro]

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s