Descopera nuantele toamnei cu roata culorilor!

Toamna e un anotimp frumos din multe motive. Unul dintre ele este cu siguranta privelistea incantatoare pe care o ofera padurile si parcurile atunci cand isi schimba frunzele culoarea. Poti profita de aceasta perioada pentru a-i propune copilului tau o vanatoare de frunze colorate din care sa construiasca apoi o roata a culorilor. E o activitate ideala pentru intreaga familie: implica miscare si joaca in aer liber, timp alaturi de cei dragi, abilitati antrenate in joaca si multe informatii despre natura si culori.

Ce este roata culorii?

Asa cum sugereaza si numele, roata culorii este un cerc format din mai multe culori si nuante (formate prin combinarea culorilor). Isaac Newton se numara printre primii care au desenat astfel de cercuri, in secolul al XVII-lea.

Daca vrei sa construiesti o roata a culorii de toamna e suficient sa faci o plimbare in parc, unde vei gasi frunze colorate intr-o varietate de nuante de galben, rosu, portocaliu, visiniu, maroniu sau verde. Daca vrei, poti strange pentru aceasta activitate si fructe, flori sau seminte.

Dupa ce ai strans suficiente materiale incearca sa le ordonezi in functie de nuanta si sa le asezi intr-un cerc al culorii desenat pe o coala de hartie A4 (gasesti aici un sablon pe care il poti printa). Rezultatul va fi minunat, asa cum poti vedea din imaginea de mai jos:

Sursa: http://www.pbs.org


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s