Desaga cu daruri si fapte bune

In apropierea Sarbatorilor, bloggerita Ioana Marinescu lanseaza un apel pentru sapte familii nevoiase, prin campania Desaga cu daruri si fapte bune.

Itsy Bitsy sustine initiativa Ioanei Marinescu si invita cat mai multi oameni sa intre in spiritul Craciunului, cand este mai bine sa daruiesti decat sa primesti.

“Am pornit de la idea ca oamenii ajuta oameni, nu este neaparat nevoie de institutii si hartii pentru a aduce bucurie in cateva case nevoiase in prag de Sarbatori. S-au strans 7 cazuri din mai multe judete ale tarii, iar acum incercam sa adunam ce este necesar. Speram ca impreuna sa demonstram ca oamenii sunt o forta si atunci cand se mobilizeaza pot realiza schimbari mici, dar cu insemnatate mare”, a spus Ioana Marinescu.

Iata cele 7 cazuri, ce nevoi are fiecare familie si cum poti ajuta:

  • Povestea trista a celor sapte pitici: Familia Grozavu locuieste in localitatea Padina, din Buzau. In aceeasi casa darapanata se afla 6 copii (cel mai mic are 8 luni, iar cel mai mare are 13 ani), o mama, un bunic si un unchi. Al saptelea copil a murit de curand si, pentru inmormantare, familia a fost nevoita sa amaneteze pamantul de sub casa. Singurele venituri ale familiei sunt alocatiile copiilor si o suma de 150 de lei, primita de mama pentru treburile sale de la primarie.

Contact pentru ajutor: Sorina Vana (0724.907.329)

  • Tatal cel viteaz – Intr-un sat de langa Tulcea, un tata isi creste singur cei trei copii, intr-o casa cu doua camere. Copiii nu au multe haine si nici jucarii. Tatal munceste toata ziua, incercand sa le ofere copiilor tot ce poate, pentru a le sustine educatia.

Contact pentru ajutor: Ana Romanescu (ana.babymanager@gmail.com; 0720.530.305)

  • Mama si fiul de 10 ani au fast parasiti de tata si nu au niciun ajutor financiar de la acesta. Mama se lupta cu rata bancara si tribunalele de mai bine de 4 ani. Cei doi risca sa fie evacuati. Parintii femeii sunt ambii bolnavi de cancer in stadiu foarte avansat. Mama munceste, are grija de baiat si de parintii bolnavi, fara sa beneficieze de niciun ajutor.

Contact pentru ajutor: Ana Romanescu (ana.babymanager@gmail.com; 0720.530.305)

  • Felicia, o fetita de 12 ani din judetul Calarasi, sta in gazta cu mama si cu tatal ei vitreg. Cand era mica, a luat foc casa ei si din pricina ca au ars toate documentele, nu a mai putut fi inscrisa la scoala. Tatal vitreg este invalid si familia traieste din ajutorul de handicap de 270 lei pe care il primeste el.

Contact pentru ajutor: Genoveva Enuta (genuta0@yahoo.com; 0729 218 680)

  • Familia Popa, din Ramnicu Valcea, este numeroasa, dar fara posibilitati. Mama si cei 5 copii ai sai locuiesc in chirie si traiesc din alocatiile celor mici. Cel mai mic copil are 6 luni si sufera de o malformatie congenitala.

Contact pentru ajutor: Ioana Marinescu (ioana@pisicapesarma.ro)

  • Familia Didea, din satul Negreni, Valcea, nici nu are cu ce sa se incalte pe vremea asta. Mama creste singura 4 copii intr-o camera insalubra. Cei mici merg in papuci la scoala.

Contact pentru ajutor: Ioana Marinescu (ioana@pisicapesarma.ro)

  • Braduti pentru copiii din Parohia Lada, a Parintelui Danu Florin. Parintele a construit un centru social, care adaposteste 65 de copii. Este nevoie de daruri pentru copii, un brad si bani pentru finalizarea constructiei centrului.

Contact pentru ajutor: Preot Danu Florin – 0765320643

Poti dona bani, hainute, jucarii, rechizite si mancare.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s