Dermatita seboreica

Dermatita seboreica este o afectiune des intalnita, mai ales in randul sexului masculin si la bebelusi. Ea apare la nivelul scalpului sub forma unor leziuni, cruste galbui, dar si in zona inghinala, in cazul celor mici.

La nou-nascuti dermatita seboreica apare din cauza unui nivel crescut de hormoni dobanditi de la mama. Cand acesti hormoni sunt consumati, dispare si dermatita.

Baietii adolescenti se confrunta cu aceasta afectiune din cauza stresului emotional si a variatiilor hormonale. Pentru ei se recomanda sa foloseasca produse speciale, recomandate de medic si sa nu consume alimente care stimuleaza corpul in general, cum ar fi: ciocolata, sucurile acidulate si condimentele.

Alice Sapca, medic dermatolog, ne explica mai multe despre dermatita seboreica, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s