Deficitul de calciu, intalnit la foarte multi copii

Copiii ar trebui sa consume cel putin doua portii de lapte in fiecare zi, pentru a asigura nivelul de calciu necesar organismului.

Numeroase studii arata ca deficitul de calciu a devenit o problema comuna in randul copiilor, intrucat ei nu consuma suficient lapte.

Un studiu realizat recent in SUA si citat de Nestle Nesquik arata ca doar 15% dintre copiii de peste 11 ani consuma cantitatea recomandata de calciu.

De asemenea, potrivit Institutului National de Sanatate din SUA si Academiei de Pediatrie din SUA, mai putin de 50% dintre copiii sub 10 ani primesc aportul necesar de calciu, iar consumul mediu de calciu al unui copil de 12 ani este de 850 de mg/zi, cu 450 mg mai putin decat cantitatea recomandata pentru acesta varsta.

„Calciul este unul dintre cele mai importante minerale de care copiii au nevoie in dezvoltare, insa atat la nivel mondial, cat si in Romania, multi copii se confrunta cu deficitul de calciu, problema ce poate avea consecinte grave asupra sanatatii. De aceea, parintii trebuie sa se asigure ca cei mici consuma lapte sau produse lactate pentru ca ei sa se dezvolte in mod sanatos. Parintii ar trebui sa includa in alimentatia copiilor minim doua portii de lapte in fiecare zi”, declara Elena Casapu, specialist in nutritie Nestlé Romania.

Cantitatile recomandate de calciu pe grupe de varsta sunt: 800 mg pentru copiii cu varste intre 4 si 8 ani si de 1.300 mg pentru copiii intre 9 si 18 ani. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s