Adoptarea Legii educatiei ar putea fi amanata

Guvernul ar putea amana adoptarea Legii educatiei cu o saptamana, pana dupa Sarbatorile de Paste, urmand ca in acest interval sa analizeze propunerile primite pentru modificarea actului si sa decida care dintre acestea pot fi incluse in documentul final, anunta Mediafax.

Dupa sedinta din 17 martie, cand proiectul Legii educatiei a fost prezentat intr-o prima lectura in Guvern si avizat de acesta, premierul Emil Boc a anuntat ca proiectul va fi lansat in dezbatere publica pentru o perioada de doua saptamani, iar apoi va fi dezbatut din nou in Guvern in vederea aprobarii finale.

Termenul stabilit pentru avizul Executivului expira in aceasta saptamana, iar membrii acestuia ar urma sa se reuneasca in sedinta maine seara.

Ieri, la Palatul Parlamentului, a fost organizata o noua dezbatere pe tema Legii educatiei, la care au participat si presedintele Train Basescu si premierul Emil Boc.

Dezbaterile organizate de Ministerul Educatiei pe marginea proiectului Legii educatiei au inceput saptamana trecuta si continua astazi si maine cu noua serie de discutii pe care secretarii de stat Oana Badea si Catalin Baba le vor avea cu reprezentanti federatiilor sindicale reprezentative din invatamant si ai asociatiilor studentesti, de elevi si parinti.

De asemenea, potrivit Ministerului Educatiei, astazi sunt asteptati la discutii pe marginea proiectului Legii educatiei si reprezentanti ai inspectoratelor scolare judetene, directori, cadre didactice, contabili si juristi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s