De ce tipa copiii mici

De ce tipa copiii mici

Ai observat ca prichindeii par sa aiba butonul de volum setat la maximum? Daca te intrebi de ce tipa copiii mereu si cum poti sa ii inveti ca exista si alte forme de comunicare, asculta acum Parinti de Pici.

Pe langa diversele motive de plans la copii, pe langa tantrumuri si alte crize de nervi, mai sunt situatii in care cei mici, pur si simplu… tipa. E adevarat ca nu toti copiii isi fac un obicei din a tipa, dar foarte multi trec, la un moment dat, prin astfel de faze. Tipa la masa, la locul de joaca, la magazin, pe strada.. si in multe alte locuri publice”, explica Georgiana, mama de pici.

Asadar, de ce tipa copiii? In majoritatea cazurilor, motivul principal este ca prichindeii vor sa atraga atentia parintilor. Insa, mai exista o cauza care ar explica tipatul la copii, la care poate nu te-ai gandit, anume faptul ca cei mici sunt fascinati de sunetele pe care sunt in stare sa le scoata.

„Si fetita noastra isi exerseaza, de cateva luni, noile talente vocale. Nu foarte des, din fericire. Totusi, am experimentat si eu, de cateva ori, un usor sentiment de exasperare la auzul tipetelor ei ascutite si insistente”, povesteste mamica Georgiana. Afla acum, la Parinti de Pici, ce solutii a gasit ea.

Raspunsuri la intrebarea de ce tipa copiii

In primul rand, daca tipi si tu, singurul lucru pe care il vei rezolva va fi ca cel mic va tipa si mai tare.

Cel mai bine, este sa iti organizezi programul in functie de de orele sale de masa si de somn. Tipetele apar mai rar la un copil mancat si odihnit.

Apoi, cand cel mic incepe sa tipe, incearca sa iti dai seama care este motivul. De exemplu, daca tipa din cauza aglomeratiei din supermarket, grabeste-te sa termini cumparaturile.

Alta solutie este sa ii distragi copilului atentia, cantandu-i sau vorbindu-i despre ce se intampla in jurul vostru.

Nu in ultimul rand, tine minte ca tipatul la copii este o forma de comunicare. Asa ca, incearca sa reactionezi calm atunci cand apare si observa-l cu atentie pe cel mic, ca sa afli care sunt cauzele tipetelor lui.


Ultimele articole

Un comentariu la „De ce tipa copiii mici”

  1. Majoritatea tipa pt ca sunt razgaiati. Idiotii de parintii au auzit ei pe undeva ca e bine sa lasi copilul sa se exprime si sa se comporte cum vrea el, chipurile ii dezvolta psihicul. In realitate, boracul va creste cu impresia ca i se permite orice si nu va mai sti sa faca diferenta dintre bine si rau. De aceea tipa copiii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s