De ce sa rezolvam labirinturi

Sunt o multime de motive pentru care ii invatam pe copii sa rezolve labirinturi! Unele tin de dezvoltarea copilului, iar altele, bineinteles, de distractie!

Copilul tau nu numai ca se va distra din plin, dar isi va dezvolta anumite abilitati, fara sa isi dea seama. Iata la ce ne referim:

  • Abilitatea de a rezolva probleme: In orice labirint, pentru a „castiga”, trebuie sa ajungi din punctul A, in punctul B. Astfel, copilul va invata sa isi planifice miscarile si va cauta diverse strategii pentru rezolvarea labirintului.
  • Abilitatile motorii fine: Labirinturile le sunt utile mai ales prescolarilor, intrucat ii invata cum sa tina un creion si le dezvolta muschii degetelor. Copiii folosesc abilitatile motorii fine si atunci cand invata sa scrie si formeaza litere pe hartie.
  • Abilitatile vizuale: Pentru a gasi cea mai buna solutie la un labirint, cum spuneam mai devreme, este nevoie si de ceva strategie. Asta inseamna ca, inainte sa puna creionul pe hartie, copilul ar trebui sa se uite mai intai peste labirint, pentru a incerca sa gaseasca solutii posibile. Cel mic foloseste aceasta scanare si cand scrie si citeste.
  • Increderea: Labirinturile sunt activitati foarte utile pentru cresterea increderii in sine a copiilor. Primul labirint pe care il rezolva copilul tau ar trebui sa fie unul usor, pentru a avea un succes rapid. Incet incet, ridica gradul de dificultate si complexitate.
  • Rabdarea: Pentru a rezolva un labirint cu succes, este nevoie de rabdare si perseverenta. Sunt necesitati intalnite in orice probleme, dar labirinturile le dezvolta intr-un mod distractiv. Inclusiv memoria este ajutata de aceste activitati.

Poti gasi o multime de carti cu labirinturi, impartite pe varsta copilului, dar le poti face si tu. Iata cum sa construiesti labirintul clasic, circular, ce porneste de la punctul final:

labirintDe asemenea, poti gasi locuri in care sa rezolvi cu micutul tau labirinturi in marime naturala sau poti gasi jucarii-labirint, care sa ii ajute dezvoltarea.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s