De ce sa iti iei concediu de la concediul de maternitate

De ce sa iti iei concediu de la concediul de maternitate

Mai devreme sau mai tarziu, orice mamica aflata in concediul de maternitate va realiza ca are nevoie de timp pentru ea insasi. La Parinti de Pici, iti spunem de ce este important acest timp personal si iti oferim cateva solutii.

„Am fost, ce-i drept, avertizata, dinainte sa devin parinte, ca voi ajunge sa am foarte putin timp liber, odata cu venirea pe lume a copilului. E cat se poate de adevarat”, marturiseste Georgiana, mamica de pici.

Pentru mame si, in special, pentru proaspetele mamici, notiunea de timp liber este sinonima cu utopia. Intre schimbat scutece, spalat, hranit si adormit copilul, curatenie prin casa, timp de calitate in familie si multe altele, cand sa mai ai si timp personal? Totodata, stim ca vrei sa iti implici puiul in mai toate activitatile si ca, chiar daca ai putea sa iti organizezi programul, te-ai simti vinovata daca nu ai fi langa el. Insa lucrurile nu trebuie sa stea asa.

Gandeste-te ca, macar in concediul de maternitate, este nevoie sa te relaxezi, atat pentru tine, cat si pentru puiul tau. Fie ca citesti un capitol dintr-o carte, in timp ce copilul tau doarme, fie ca mai rogi o bunica sa aiba grija de cel mic cat iesi la o plimbare prin parc, fie ca, pur si simplu, dormi impreuna cu cel mic, asigura-te ca ai grija si de propria persoana.

Mai multe sfaturi si sugestii pentru cum sa iti gasesti si un timp personal afli acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s