De ce refuza copiii sa doarma?

Somnul este important atat pentru ce s-a intamplat, adica pentru memorie, cat si pentru ziua urmatoare. Corpul se pregateste sa aiba o stare de bine si sa fie apt pentru activitatile care urmeaza a doua zi. Somnul este benefic pentru o buna functionare a pancreasului, a ficatului si a tuturor organelor.

Unii copii iubesc somnul, dar altii nu. Cei care fug de somn sunt cei care au nevoie de un buton de stop. Chiar daca ei nu vor sa doarma, rutina este un lucru care le poate stimula somnul. Trebuie sa incercam sa-i cream contextul de somn: lumina scazuta, liniste si treptat il sa il obisnuim sa stea in pat pana adoarme.

Mona Ciurezu, psiholog specialist in somnul copiilor, ne ofera cateva sfaturi pentru somnul linistit al copiilor, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s