De ce plang copiii noaptea?

Ce denota plansul copilului din timpul noptii? Este vorba de clasica frica de intuneric sau mai sunt si alti factori? Aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Mai ales in primii ani de viata, pana pe la 5-6 ani, copiii se trezesc noaptea plangand. Iar cauzele pot fi extrem de variate, precum aflam de la Andreea Ionescu, consilier in dezvoltare personala.

La cei foarte mititei, adesea, este vorba fie de nevoia de alaptare (care, in cele din urma, se va regla), fie de durerile provocate de dintisorii care cresc.

Apoi, lipsa de somn noaptea poate fi un indiciu pentru ceva ce nu i-a priit la masa copilului. Mancarurile grase sau produsele cu mult zahar ii pot da dureri de cap micutului, pe parcursul noptii.

Pentru orice problema de natura fizica, ce te ingrijoreaza, este important sa mergi la medicul pediatru. Dar daca nu este nimic in neregula cu puiul tau? De ce ar mai plange?

Cosmarurile, frica de intuneric sau de bau-bau, insomniile neexplicate, toate pot avea acelasi motiv: absenta parintilor. Pentru a afla mai multe despre plansul copilului, asculta aici Traieste Sanatos cu Simona.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s