De cand putem incepe educatia financiara pentru copii

De cand putem incepe educatia financiara pentru copii

Desi este o nevoie in crestere, educatia financiara pentru copii inca nu se regaseste in programa scolara. Cu toate acestea, exista programe speciale, pentru a-i invata pe cei mai mici elevi despre bani, cheltuieli si economii. Despre un astfel de program iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Ma ocup de educatie financiara de 11 ani, din 2007, insa primele rezultate au inceput sa apara in anul scolar 2013-2014” – Ligia Georgescu-Golosoiu, doctor in economie si presedintele Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie.

Prin programul asociatiei sale, elevii din clasele primare si, mai nou, chiar si prescolarii au ocazia sa invete notiuni de baza despre ce inseamna banii, cum sa isi prioritizez cheltuielile si nevoile, cum sa faca diferenta intre nevoi si dorinte. Temele sunt abordate diferit de la o varsta la alta, iar metoda de predare se bazeaza foarte mult pe jocuri si activitati practice.

Mai multe despre cum se desfasoara acest program de educatie financiara pentru copii iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s