3 idei de curse neobisnuite, de incercat vara aceasta!

Vara ne da pofta de joaca, de ras si de miscare. Hai sa le combinam pe toate in niste intreceri in familie, ceva mai iesite din comun.

Daca deja ai jucat toate formele de leapsa (pe culori, pe animale, pe cocotate etc.) si vrei sa faci din alergare o experienta amuzanta in familie, iti propunem aceste intreceri. Nu ai nevoie de multe materiale, iar regulile nu sunt complicate. Toate se vor desfasura in spatii deschise, in aer liber si pe timp frumos.

Sunt menite sa transforme exercitiul fizic (util atat in dezvoltarea copilului, cat si pentru sanatatea parintilor) intr-o joaca.

  1. Cursa pe patura

Ai nevoie de: cate o patura pentru fiecare echipa de doua persoane.

Se joaca in: cel putin 4 oameni.

Cum se joaca: Jucatorii se impart cate doi pe echipa. Un membru al echipei se pune pe o patura, iar celalalt trage patura. In mod normal, copiii stau pe patura si adultii se intrec. Dar, va puteti distra incercand si invers (nu garantez rezultate, dar sigur vor fi rasete).

2. Cursa cu baloane legate de picior

Ai nevoie de: cate doua baloane si cate doua sfori (sau panglici) de cate 45 cm fiecare, pentru fiecare jucator.

Cum se joaca: Este nevoie de cel putin 2 jucatori, dar nu exista o limita superioara. Fiecare participant isi umfla baloanele si leaga cate unul de fiecare glezna, folosind cate o bucata de sfoara sau panglica. Nu aveti voie sa scurtati sfoara sau sa o legati mai sus de glezna pentru un avantaj in plus. Desemnati spatiul in care veti alerga si stabiliti linia de start si linia de sosire. Castiga cine ajunge la linia de sosire cu baloanele intacte, legate de glezne. Bonus: aveti voie sa calcati pe baloanele celorlalti jucatori.

08

3. Cursa cu tricouri inghetate

Ai nevoie de: un congelator incapator, tricouri (cate unul pentru fiecare jucator), foaie de copt si apa.

Cum se joaca: Din nou, nu conteaza numarul de jucatori (macar doi sa fie). Pentru fiecare jucator, ia un tricou, imbiba-l cu apa, stoarce-l bine si impatureste-l. Pune toate tricourile ude in congelator, separandu-le cu cate o foaie de copt. Dupa ce au inghetat tricourile, imparte cate unul fiecarui jucator si acum poate sa inceapa cursa. Nu este o intrecere de alergat, ci doar de a vedea cine poate imbraca tricoul mai repede. Este important sa jucati jocul cand e foarte cald afara, atat pentru a dezgheta mai usor tricourile, cat si pentru a avea un motiv sa le puneti pe voi. Si, bineinteles, nu puneti tricoul pe pielea goala, ci pe alt tricou.

08

Gasesti si mai multe idei de jocuri amuzante aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s