Curatenia & mersul de-a busilea

„Cat de des faci curat atunci cand cel mic incepe sa mearga de-a busilea? Eu abia cand am ajuns in aceast punct mi-am dat seama cat de usoare au fost primele luni cu copilul, cand statea linistit oriunde il puneam, iar eu nu-mi faceam griji pentru doua firimituri cazute pe jos.

Cu toate astea, m-am bucurat tare mult cand am vazut-o pe fetita noastra incepand sa misune curioasa prin toata casa. Noua ei activitate a venit la pachet cu o mai mare grija la curatenie. Daca pana in etapa mersului de-a busilea mai puteam amana o zi-doua datul cu aspiratul, de acum nu mai merge. Si nu ca mi-ar reprosa copilul ca sunt scame pe covor sau pentru ca mi-e frica sa nu se imbolnaveasca. Dar mi-am dat seama ca ma simt eu mult mai bine vazand casa curata, pregatita mereu sa fie explorata. Asa ca incerc sa ma ocup de curatenie la doua-trei zile, iar in weekend ii predau stafeta sotului. In felul acesta pot sta linistita cand o vad pe mica exploratoare luandu-si avant pe hol sau chiar in baie.

Cu toate acestea, se pare ca mersul de-a busilea si, implicit, contactul cu diferite suprafete le intareste copiilor sistemul imunitar, chiar daca ii expune la diversi microbi. Ba tocmai pentru ca sunt expusi la microbi.”

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s