Cum treci peste provocarile din viata de parinte

Cum treci peste provocarile din viata de parinte

Indiferent de cat de minunati sunt copiii nostri, uneori, tot ajung sa faca anumite lucruri care sa ne testeze limitele. Cum treci peste provocarile din viata de parinte, fara sa te enervezi? Iata cateva idei, la Parinti de Pici.

In primul rand, este nevoie sa clarificam niste lucruri. Piciul tau nu iti testeaza tie limitele, ci le incearca pe ale sale. Experimenteaza, descoperind unde se afla limitele sale, pana unde se intinde autonomia sa. Acest mic secret iti va face viata de parinte mult mai usoara, pentru ca vei incepe sa privesti din perspectiva puiului tau.

Apoi, probabil ca ai mai auzit vorbindu-se de teribila varsta de doi ani (eng: the terrible twos). Vor fi momente cand iti va veni sa te urci pe pereti, dar iata cateva idei prin care sa te calmezi:

  • descopera nevoia neimplinita a piciului tau – poate vrea atentie, poate ii este somn sau foame sau poate se plictiseste;
  • priveste prin ochii copilului tau – adu-ti aminte ca sunt multe lucruri pe care micutul tau nu le intelege inca si, de aceea, are nevoie de calm si de rabdare din partea ta;
  • respira adanc, numara pana la 10 sau chiar ia o pauza in alta camera, in care sa fii tu cu gandurile tale – de multe ori, ajungi sa te enervezi pentru ca nu ti-ai mai acordat de ceva vreme putin timp personal.

Alte idei pentru a trece cu brio peste provocarile din viata de parinte iti oferim acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s