Cum tratam juliturile prichindeilor

Cum tratam juliturile prichindeilor

Cu grija si multa iubire, bineinteles. Pe langa acestea insa, este nevoie sa intelegem ca juliturile sunt o parte normala din orice copilarie si ca n-are rost sa ne speriem de ele. La Parinti de Pici, vorbim in detaliu despre cum ii ajutam pe cei mici sa treaca peste julituri.

E minunat sa-l vezi pe micutul tau pasind increzator pe propriile picioare, dar mersul independent vine la pachet cu multe cazaturi (normale, de altfel) si, implicit, cu multe julituri. Pe masura ce prichindelul tau capata tot mai multa incredere in miscari, devine tot mai curajos si plin de energie, se catara, alearga si, adesea, se accidenteaza.

Si uite asa ajung prichindeii nostri de 1-3 ani sa aiba picioarele pline de julituri si vanatai – semne ca sunt activi si se joaca mult. Iar in sezonul cald, riscul de a te intoarce cu cel mic julit de afara, de la joaca, e si mai mare, mai ales daca e imbracat in pantaloni scurti, pentru ca picioarele sunt mult mai expuse.

Chiar daca nu vorbim de accidentari grave, pentru care sa dai fuga la spital, ar fi bine sa nu te comporti ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic atunci cand cel mic se loveste usor. Zgarieturile si juliturile pot sa doara sau sa usture destul de tare, deci empatizeaza cu copilul tau atunci cand sufera din cauza unei astfel de bubite.

Afla si mai multe sfaturi despre cum sa tratezi juliturile prichindelului tau, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s