Cum transformi masa in familie intr-o ocazie de joaca

Cum transformi masa in familie intr-o ocazie de joaca

Masa in familie este unul dintre putinele momente in care parintii si copiii petrec timp impreuna, mai ales in zilele lucratoare. Ca urmare, de ce sa nu transformam aceste clipe intr-o ocazie de joaca? La Meditatii pentru parinti, iti spunem cum poti face cina mai jucausa si mai distractiva.

In primul rand, distractia la masa nu ar trebui sa implice televizorul, tableta sau telefonul. Nu folosi dispozitive pentru a-i distrage copilului atentia, doar de dragul de a-l face sa manance. „Mancarea trebuie sa fie un act constient”, explica psihologul Lorena Mincu.

In schimb, ceea ce poti face la masa in familie este sa te joci. Lasa deoparte preconceptiile de tipul „la masa nu se vorbeste” sau „la masa suntem cuminti”, relaxeaza-te si incearca diverse activitati haioase. Chiar si cel mai mofturos copil se va imblanzi, daca vorbesti pe limba lui.

Iata si cateva exemple amuzante:

  • joaca de-a restaurantul: scrie meniul serii pe o tablita sau pe o foaie si lasa-l pe copil sa fie invitatul de onoare;
  • gustari creative: pentru alimentele care se lasa mancate mai greu, iti sugeram sa faci un aranjament haios – o figura din morcovi si broccoli, un om de zapada din oua fierte si masline si tot asa;
  • inventeaza nume caraghioase de mancaruri: in loc sa spui „piept de pui”, cauta denumiri mai interesante, cum ar fi „inimi de dinozaur”.

Afla si mai multe sfaturi despre cum sa faci masa in familie o ocazie de joaca, acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s