Cum se comporta adolescentii de astazi?

In urma unui studiu amplu realizat pe adolescentii din prezent, putem trage cateva concluzii pentru a le oferi un viitor mai bun copiilor nostri.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Adina Nica, consultant si fondator Open-I Research, vorbeste pe baza cercetarilor facute de institutia sa, oferindu-ne informatii valoroase, cu privire la viata adolescentilor din prezent.

Studiul, realizat la finalul anului 2015, pe tineri cu varste intre 14 si 18 ani, din mediul urban. are in vedere relatiile adolescentilor atat cu familia si scoala, cat si cu societatea, accentul fiind pus pe aspiratiile lor de viitor si pe comportamente de risc (consum de alcool, droguri si pornografie, tentative sau ganduri de suicid etc.)

In general, relatia tinerilor cu familia lor, prezenta si implicarea parintilor au un impact foarte mare asupra modului in care adolescentii isi vad viitorul. In cazul celor care au o relatie de incredere cu parintii lor, se observa ca sunt increzatori in viitor, fac activitati, se implica in societate. Pe de alta parte, cand tinerii nu se simt apropiati de familie sau lipseste un parinte (sau amandoi) din viata lor, acestia risca sa dezvolte dependente si chiar ajung la comportamente asociate cu depresia.

Ce cred tinerii despre viitorul lor in Romania? In ce situatii ajung adolescentii la tentative de suicid? Afla aici.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s