Cum schimbi un sistem educational invechit

O educatie buna ar trebui sa se ocupe de dezvoltarea completa a copilului. Insa putem oare sa spunem ca actualul sistem educational face acest lucru? Iata ce schimbari propune Sir Ken Robinson.

In momentul in care copiii au rezultate proaste la o materie sau nu fac fata la scoala, de multe ori, parintii cauta un vinovat: fie copilul nu se dedica suficient, fie profesorul nu preda cum trebuie sau da prea putine teme etc.

Dar lucrul la care nu ne gandim este faptul ca elevii invata dupa acelasi sistem educational (aceeasi programa scolara, mai mult sau mai putin), pe care l-am urmat si noi si parintii nostri si tot asa. Nu ar fi momentul pentru o schimbare?

In aceasta conferinta TED, Sir Ken Robinson, autor si expert in educatie si creativitate, subliniaza trei principii de baza, care antreneaza si dezvolta gandirea omului. In acelasi timp, ne arata si cum actualul sistem educational nu sustine aceste principii.

„Criza abandonului scolar e numai varful unui aisberg. Nu include copiii care raman in scoala, dar care s-au instrainat, care nu se bucura de ea, care nu beneficiaza in niciun fel”, spune el.

Unul dintre principii este antrenarea curiozitatii, lucru care nu poate fi posibil in conditiile in care predarea devine un simplu „sistem de livrare”.

Afla toate cele trei principii din acest Discurs antispalare pe creier.

Tu ce ai schimba la actualul sistem educational? Spune-ne in rubrica de comentarii.

[ted id=1738 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s