Cum sa faci un ursulet din sosete

Poti transforma o pereche de sosete foarte usor si rapid intr-un ursulet de plus adorabil! Iata instructiunile aici.

Pe langa faptul ca nu iti va lua mult timp sa faci acest proiect, puiul tau te poate ajuta. Impreuna, veti crea o jucarie haioasa si, bineinteles, originala!

Ai nevoie de:

  • o pereche de sosete;
  • vata sau fibre de poliester (umplutura jucariei);
  • ac si ata;
  • un marker;
  • doi nasturi;

Cum se face:

Intoarce ambele sosete pe dos. O soseta va fi folosita pentru a face corpul, picioarele si capul, iar din cealalta vor fi create bratele, fata si urechile.

Daca ai o masina de cusut, totul va merge mai usor, insa se poate si fara (doar ca vei avea nevoie de mai multa rabdare).

Capul, corpul si picioarele:

De la baza pana aproape de calcai, taie prima soseta pe mijloc. Intoarce soseta inapoi pe fata si coase cele doua bucati, ca in imaginea de mai jos. (Din nou, chiar daca nu ai o masina de cusut, poti folosi acul si ata. Pana la urma, sunt doar cateva cusaturi.) In cele din urma, umple soseta cu vata. (Asta este partea in care te poate ajuta copilul tau.

soseta 1

Bratele, fata si urechile:

In ceea ce priveste a doua soseta, pentru brate, taie soseta de la baza la calcai in doua, ca in imaginea de mai jos. Foloseste calcaiul pentru a face botul si capatul sosetei (partea unde intrau degetele de la picioare) pentru urechi. (Nu uita sa le umpli si pe acestea cu vata.). Coase toate aceste elemente pe prima soseta.

soseta 2

Ochii si nasul:

Mai ramane sa cosi doi nasturi pentru ochi si sa ii faci un nas. Nasul il poti coase cu un fir mai gros de ata colorata sau il poti desena cu un marker textil.

In final, ursuletul din sosete ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos:

soseta 3

Ti-a iesit proiectul? Arata-ne si noua!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s