Cum faci iepurasi pufosi din lana

Iepurasul de Paste poate lua multe forme simpatice. Daca ai putin timp la dispozitie poti realiza impreuna cu cel mic iepurasi din fasii de hartieiepurasi din linguri de plastic sau borcane transformate in iepurasi, cu care poti decora casa de Paste. De asemenea, ii poti arata copilului tau cum sa faca iepurasi-marionete, cu care sa se joace in vacanta de primavara.

Pe noi ne-au cucerit pe loc iepurasii pufosi din lana pe care ti-i prezentam mai jos. Sunt relativ usor de realizat, iar cel mic va fi peste masura de incantat sa se joace cu ei.

https://youtu.be/cG9WA66WFvQ

Materiale necesare: 

  • o bucata de carton
  • lana cu fir gros
  • lana cu fir normal
  • 3 bile mici de plastic: doua negre si una roz
  • cateva fire de la o perie de bucatarie sau de la o matura cu fire de plastic (pentru mustati)
  • foarfeca
  • pistol de lipit
  • doua bucati de fetru – gri si roz

Taie doua cercuri de carton cu diametrul de aproximativ 20 de centimetri, apoi decupeaza-le pentru a obtine formele de mai jos:

Aseaza cele doua forme una peste alta, apoi ia un capat al firului de lana groasa si incepe sa-l infasori de jur imprejurul cercurilor suprapuse, pana acoperi toata suprafata lor. Cand ai terminat, taie firul de lana si infasoara-l de firele rasucite, apoi introdu cu grija foarfeca intre cele doua cercuri de carton si taie lana de la un capat la altul.

Ia un fir scurt de lana (20 cm) si leaga manunchiul de lana prin interiorul celor doua cercuri de carton, facand o singura rasucire (fara sa faci nod!). Scoate cartonul si leaga strans firul de lana. Ai obtinut astfel un pompon pufos din lana groasa.

Repeta pasii pentru al doilea pompon, folosind insa doua cercuri de carton putin mai mici (cu aproximativ 5 cm mai mici fata de cele dinainte), apoi lipeste cei doi pomponi unul de celalalt.

Decupeaza o pereche de urechi din bucatile de fetru, apoi lipeste-le de pomponul mai mic, impreuna cu ochii, nasul si mustatile din firele de la peria de bucatarie sau de la matura de plastic.

Iepurasului ii mai lipseste doar codita, pe care i-o poti face folosind tot un pompon, dar mult mai mic (urmand pasii de mai sus).

Iepurasul este acum gata pentru joaca!


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s