Cum sa construiesti prima undita

O activitate foarte placuta, indicata mai ales taticilor si picilor, este pescuitul. Iata cum sa construiesti o undita impreuna cu micutul tau, pe care apoi sa o testati pe lac.

Vara este un moment perfect pentru o iesire la pescuit, in familie. Tin minte ca, atunci cand eram eu copil, chiar daca nu ma pricepeam sa arunc o undita, ma distram urmarindu-i pe tatal, unchiul si verii mei pescuind. Era o ocazie sa petrecem timp impreuna, sa vorbim in pace, parca rupti de lume, sa ne apropiem mai mult si, bineinteles, sa cream amintiri frumoase.

Pentru aceste motive, pentru a intari relatia parinte-copil si pentru a-i oferi puiului tau un moment doar pentru voi, iti propun sa il inveti sa pescuiasca.

Insa, pentru aceasta activitate, va avea nevoie de o undita. Iar daca tot pornesti pe un drum de relationare cu micutul tau, iti propun sa construiti undita chiar voi, impreuna. (Bineinteles, este vorba despre un instrument rudimentar, pentru ca si copilul tau este la inceput.) Iata cum.

Ai nevoie de:

  • un bat rezistent, de lemn, lung de aproximativ 2,5 – 3 metri si cu diametrul de 2,50 – 5 cm;
  • cam 6 metri de sfoara si cam 1,5 m de guta;
  • un carlig de pescuit;
  • hartie abraziva (smirghel);
  • o foarfeca de gradina (aceasta va fi folosita doar de parinte).

Cum se face:

Indeparteaza cu foarfeca de gradina crengutele sau frunzele ramase pe bat si, daca este nevoie, slefuieste nodurile cu hartia abraziva. Da-i o forma batului, astfel incat sa fie mai gros la capatul de care il vei tine si mai subtire la capatul de care vei lega sfoara.

Leaga sfoara de 6 m de capatul subtire al batului, cam la 10 cm de varf. Ai grija ca nodul sa fie bine strans. Infasoara sfoara in jurul capatului de bat.

Pentru a-ti fi mai usor sa legi carligul, innoada de capatul sforii si guta. Iar de capatul gutei leaga strans carligul de pescuit. Si gata undita!

unditaCand ajungeti la pescuit, desfasoara suficienta sfoara, cat sa ajunga in adancul lacului. Pentru momeala, nu trebuie neaparat sa va duceti la un magazin specializat. Eu si verii mei, cand mergeam la tara, cautam rame sub pietre, prindeam muste sau foloseam mamaliga.

Povesteste-ne cum a fost experienta copilului tau la pescuit. A prins ceva cu undita facuta?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s