Cum recunosti un mincinos

Cum recunosti un mincinos? Foarte simplu: toti suntem mincinosi! Dar care sunt semnele care ne dau de gol? De cate ori mintim si de ce?

In aceasta conferinta TED, autoarea cartii „Liespotting”, Pamela Meyer, ne ofera cateva amanunte uimitoare, despre minciunile oamenilor, si indicii pentru a le recunoaste.

De exemplu, intr-o singura zi, o persoana este mintita intre 10 si 200 de ori. Iar necunoscutii mint de trei ori in primele 10 minute ale primei intalniri. Femeile mint mai mult decat barbatii, iar cei casatoriti – mai putin decat cei ce sunt intr-o relatie incipienta.

Dar iata o consolare pentru orice mincinos sau victima a minciunilor: acest act este, de fapt, o forma de cooperare. Minciunile nu functioneaza doar daca sunt spuse, trebuie sa fie si crezute.

Ce ne da de gol cand mintim? O multime de semne. In acest Discurs antispalare pe creier, Pamela Meyer desfiinteaza mitul ca un mincinos ar fi fastacit si ne dezvaluie ca, de fapt, persoana care minte nu isi misca trupul. Mai multe indicii afli din discursul urmator.

Tu poti recunoaste un mincinos?

[ted id=1246 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s