Cum prevenim situatiile in care copilul se pierde de parinte

Cum prevenim situatiile in care copilul se pierde de parinte

Orice parinte se sperie doar la gandul ca prichindelul sau s-ar putea pierde in parc, la mall sau prin alte locuri aglomerate. Nedorind sa conceapa o asemenea idee, nu-i de mirare ca multi nu au un plan de criza, pentru astfel de momente. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre cum sa previi situatiile in care copilul se pierde.

Cand iesi cu micutul tau oriunde, ideal ar fi sa nu va departati prea mult unul de celalalt, astfel incat sa va vedeti mereu. Chiar si in parc, cand piciul tau se joaca fara tine, cu alti copii, indicat ar fi sa nu stai prea mult cu ochii in telefon.

Totusi, nu poti sa prevezi chiar orice situatie si este bine sa te pregatesti dinainte de un caz in care copilul se pierde. Inainte de a iesi cu micutul tau, asigura-te ca are intr-un buzunar un bilet sau o cartolina cu numele tau si numarul tau de telefon. De asemenea, explica-i copilului tau ce sa faca cu acel bilet: in momentul in care nu te mai vede, sa mearga la un alt parinte si sa ii dea biletul.

Mai multe despre cum ii vorbesti prichindelului despre o astfel de situatie poti afla acum, de la psihologul Mirela Horumba, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s