Cum poti face oricui un portret amuzant

Chiar daca oricine poate picta, nu oricine poate realiza portrete reusite. E usor sa te joci cu pensula pe hartie, dar e cu totul altceva sa incerci sa faci portretul cuiva. Noi am aflat ca nu e chiar asa de greu pe cat credeam. Cu putina inventivitate poti realiza niste portrete foarte reusite si simpatice.

Iti propunem sa-i dezvolti copilului talentul de portretist printr-o activitate simpla si extrem de amuzanta. S-ar putea chiar sa-ti doresti si tu sa-ti exersezi talentul de pictor portretist alaturi de cel mic. Si chiar te incurajam sa te implici, mai ales ca e nevoie de cel putin doua persoane pentru a participa la activitatea de mai jos.

Materiale necesare:

  • folii sau rame de plastic transparent
  • vopsele tempera de diferite culori
  • pensule
  • recipiente cu apa pentru curatat pensulele

Tot ce trebuie sa faci e sa pregatesti pe masa acuarelele si sa-l inviti pe cel mic sa-ti faca portretul. In timp ce tu tii pe fata folia de plastic, invita-l pe copil sa picteze cat mai original detaliile fetei – ochii, gura, nasul si urechile. Incurajeaza-l sa se joace cat mai creativ cu pensula si acuarelele si amuzati-va, la final, de caricaturile realizate.

Iata cum poate decurge aceasta activitate:

Sursa: http://homegrownfriends.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s