Cum masori corect temperatura bebelusului

Cum masori corect temperatura bebelusului

Temperatura bebelusului poate fi mai ridicata din diverse motive, nu doar din pricina vreunei boli. De aceea, este important sa stii cand si cum sa folosesti termometrul pe prichindelul tau. Descopera acum, la Parinti de Pici, o serie de sfaturi utile, pentru a masura corect temperatura copilului mic.

O temperatura ridicata nu este mereu un semnal de alarma si nu inseamna intotdeauna febra. Uneori, micutul tau poate avea o temperatura a corpului mai crescuta pentru ca s-a agitat, pentru ca a facut o baita mai fierbinte sau pentru ca in camera era prea cald.

Am avut destule momente in care m-am speriat inutil de gradele pe care mi le arata termometrul atunci cand aveam impresia ca fetita noastra are febra. Am aflat mai tarziu ca nu-i luam de fiecare data corect temperatura”, povesteste Georgiana, mama de pici.

Ea te sfatuieste ca, daca vrei sa iei temperatura bebelusului dupa o baita sau dupa ce a plans mai mult, sa astepti 20 de minute, pentru a inlatura orice dubiu. Daca, dupa acest interval, temperatura depaseste 38-39 de grade Celsius, atunci, intr-adevar, este vorba despre o febra.

Mai multe situatii cand temperatura bebelusului nu are legatura cu o infectie iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s