Joc anti plictiseala: gogoasa cu creioane

Atunci cand simti ca cel mic se plictiseste si vrei sa-l surprinzi cu o activitate noua, propune-i sa jucati gogoasa cu creioane! Prima data il va nedumeri numele acestui joc, dar va ajunge foarte repede sa-l indrageasca si sa te roage sa-l jucati impreuna. Noua ni se pare un joc simplu, foarte distractiv si cu putine materiale de pregatit.

Materiale necesare: 
  • O bucata de carton;
  • O foarfeca;
  • Creioane colorate.
Pregatirea jocului:

Ca sa joci gogoasa cu creioane trebuie sa faci mai intai gogoasa: deseneaza pe o bucata de carton un cerc cu diametrul de aproximativ 30 de centimetri si decupeaza-l.

Deseneaza si decupeaza apoi un alt cerc mai mic in mijlocul cercului decupat. Ai obtinut astfel gogoasa de carton de care ai nevoie pentru joc.

Daca vrei, il poti ruga pe cel mic sa o decoreze cu buline colorate sau cu orice alt desen. Dupa ce e gata, ia o mana de creioane si aseaza-le in gaura din mijloc.

Aseaza gogoasa de carton pe o masa, in asa fel incat creioanele sa stea in picioare, si cheama-ti familia la joaca!

Cum se joaca:

Concurentii trebuie sa scoata pe rand cate un creion, avand grija sa nu cada gogoasa de carton pe masa. Jocul se termina atunci cand gogoasa cade pe masa, iar castigator este desemnat concurentul care a strans cele mai multe creioane. De asemenea, ii puteti da pedepse amuzante concurentului care a facut sa cada gogoasa – de exemplu, sa inventeze un dans ciudat pe o melodie de la radio.

Sursa: playtivities.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s