Cum iti pregatesti copilul de momentul plecarii din parc

Cum iti pregatesti copilul de momentul plecarii din parc

Probabil ca toti parintii s-au lovit macar o data de refuzul copiilor de a pleca din parc sau de la locul de joaca. Cum este cel mai bine sa procedezi cand s-a terminat momentul de joaca si este nevoie sa te intorci cu micutul tau acasa? Iata solutia, la Meditatii pentru parinti.

Iesirea in parc face parte din rutina zilei si, ca orice alta activitate, are si un final. „Ca parinti, suntem responsabili de nevoile copiilor – cei mici au nevoie de miscare, au nevoie de joaca, de joaca in aer liber (cat mai mult timp posibil, bineinteles). In acelasi timp, vine si momentul in care au nevoie de hrana, au nevoie de organizarea zilei urmatoare, au nevoie de reunire cu familia, de somn”, ne spune Cati Calin, trainer si specialist in Metoda Espere.

Problema este ca picii nostri, chiar daca simt aceste nevoi, nu stiu neaparat cum sa le puna in cuvinte si nici nu realizeaza ca fiecare nevoie are timpul sau. Sa luam ca exemplu ora de culcare. Daca cei mici nu au o rutina de somn, risca sa devina atat de obositi incat sa ajunga sa faca crize de plans si, paradoxal, sa nu mai poata adormi. La fel se poate intampla si cu plecarea din parc – chiar daca puiul tau poate a obosit sau s-a plictisit, daca nu stabiliti impreuna si un moment de plecare, exista riscul sa se ajunga la o alta criza de nervi.

Despre cum negociem momentul plecarii si cum ii dam putin control si copilului iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s