Cum iti inveti copilul sa fie darnic

Cum iti inveti copilul sa fie darnic

Doar pentru ca ne apropiem de sfarsitul Sarbatorilor de iarna nu este motiv de a ne opri din a fi mai generosi si mai buni cu cei din jur. Acest moment, dupa ce piciul tau a simtit bucuria specifica Craciunului, este perfect pentru a-ti invata copilul sa fie darnic. Cum? Afla solutii la Meditatii pentru parinti.

Eu chiar cred ca ei sunt darnici innascuti”, spune trainerul Cristina Negut despre copii. „Ii reinvatam sa fie darnici atunci cand nu ii mai obligam sa primeasca atat de mult, din toate partile.”

Ea considera ca cei mici deja au generozitatea in ei, dar ca ajung egoisti pe masura ce parintii si familia din jurul lor ii rasfata. Asadar, este nevoie doar sa le reamintim de bunatatea din sufletul lor de copii.

O solutie pentru a-ti invata copilul sa fie darnic este sa il faci sa isi constientizeze propriile sentimente atunci cand primeste ceva. Cand ii faci un cadou, roaga-l sa se gandeasca la cum se simte in acel moment, pret de cateva secunde. Roaga-l sa iti descrie cum se simte si intreaba-l cum ar fi daca si altii ar simti aceleasi emotii bune. „Ei vor sa genereze starea asta de bine in jur”, mai spune Cristina Negut.

Mai multe despre cum sa il inveti pe cel mic despre generozitate poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s