Cum iti faci prieteni daca esti introvertit

Pentru o persoana introvertita, socializarea poate fi un lucru dificil. Exista insa solutii care sa il ajute pe cel introvertit sa isi faca prieteni mai usor.

In primul rand, este important sa facem diferenta intre timid si introvertit. O persoana timida nu are suficienta incredere in sine pentru a socializa. Pe de alta parte, o persoana introvertita este mult mai centrata pe trairile interioare; desi stie sa isi faca prieteni si increderea in sine nu este (neaparat) o problema, un introvertit va prefera o seara de citit decat una de petrecere.

Totusi, faptul ca se simte mai bine in medii linistite ii poate aduce si dezavantaje unui introvertit. Ii este mai greu sa cunoasca oameni noi si, eventual, sa lege prietenii. Daca te afli in aceasta situatie, iti propun cateva sfaturi.

In primul rand, gandeste-te ce ai vrea de la un prieten. Cum ar arata o prietenie ideala? Cum ai vrea sa interactionezi cu acea persoana – o data pe saptamana, la o cafea, sau discutand on-line? Ce calitati cauti la un prieten? Ia-ti cateva minute sa analizezi aceste lucruri.

Apoi, mediul online a ajuns o sursa foarte buna de a descoperi alte persoane care au pasiuni comune cu ale tale. Pentru un introvertit, forumurile sau grupurile pe Facebook pot fi o cale de a cunoaste oameni noi si de a se exprima in conditiile sale. In acest cadru, incearca sa participi activ la conversatii.

Alta solutie de a-ti face prieteni noi este prin prietenii pe care ii ai deja. Se poate intampla ca in grupul tau sa apara o persoana noua. In loc sa te inchizi in propriile ganduri, incearca sa descoperi mai multe despre acel om. Nu stii niciodata ce ai putea gasi!

Daca esti o persoana introvertita, ti-a fost vreodata greu sa cunosti oameni noi? Iar daca nu esti, ai interactionat pana acum cu un introvertit?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Ultimele articole

Un comentariu la „Cum iti faci prieteni daca esti introvertit”

  1. Cunosc cateva persoane introvertite. Unele sunt timide si introvertite iar altele sunt introvertite dar undeva la capatul opus… adica nu ii deranjeaza ca sunt introvertiti si chiar au o atitudine de „respingere” de cele mai multe ori. Astia s-ar putea sa aiba o problema… incat nu stiu cum si-ar putea face prieteni cu o atitudine in acest sens… insa cei care sunt timizi, isi pot face destul de usor… prin politete si rabdare, zic eu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s