Cum iti exprimi recunostinta?

Cand te gandesti la tot binele din viata ta, cum iti exprimi recunostinta? Iata 3 metode foarte simple, ce nu necesita mult timp, dar iti vor aduce cu siguranta implinire spirituala.

Chiar daca ai avut parte de greutati de-a lungul vietii (este un fapt normal, ce face parte din existenta oricui), este bine sa iti exprimi recunostinta pentru ca ai o familie care te iubeste neconditionat, ca tu ai cui sa oferi dragostea ta si ca ai un trai frumos.

Iata propunerile mele:

  • Scrie o scrisoare

Nu trebuie sa o trimiti nimanui. Dar, atata timp cat petreci 15-20 de minute (pe saptamana) scriind lucrurile pentru care vrei sa multumesti, acest lucru te va face sa te simti mult mai bine.

Este un proces in care te gandesti si analizezi constient directia in care vrei sa iti indrepti recunostinta si care sunt momentele pentru care esti recunoscator/recunoscatoare.

Poti face chiar un jurnal, in care sa scrii cateva randuri pe saptamana. Important este sa povestesti despre intamplarile frumoase din viata ta. Chiar daca faci asta doar in scris, aceasta actiune iti va da o stare de optimism.

  • Ai grija ce spui

Recunostinta se refera atat la ceea ce spui, cat si la ceea ce nu spui. Cand te plangi de problemele tale si vezi doar partile intunecate ale unei probleme, nu faci decat sa intri intr-o stare de depresie si anxietate.

Si chiar daca este adevarat ca sunt momente in care pur si simplu vrei sa „versi tot amarul” si sa vorbesti despre ce „te macina”, aloca-ti zilnic cateva clipe in care sa vezi si partea plina a paharului si sa ai grija la formularile tale. De exemplu, in loc sa spui „Astazi nu mi-a mers nimic!”, poti incerca „A fost o zi grea, dar stiu ca acasa ma asteapta puiul meu si abia astept sa il vad!”

  • Inconjoara-te de mesaje pozitive

Daca ai nevoie de inspiratie pentru a incorpora recunostinta in viata ta, incearca sa citesti povestile altora. Gaseste materiale motivationale si emotionante, despre importanta recunostintei. Citind intamplarile si cugetarile altora poate te vor ajuta sa descoperi lucrurile ce merita recunostinta in viata ta.

In toate aceste metode, va dura ceva pana recunostinta va deveni parte din tine (chiar si luni de zile). Dar, pentru sufletul tau, este important sa nu renunti si sa gasesti mereu lucrurile care te fac fericit(a) si motivele pentru care esti recunoscator/recunoscatoare.

Tu pentru ce vrei sa iti exprimi recunostinta?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s