Cum ingrijim relatia de cuplu cand suntem parinti

Cum ingrijim relatia de cuplu cand suntem parinti

La Suna Bine cu Ruxandra, am vorbit despre multiplele roluri pe care femeia moderna le intruchipeaza in fiecare zi. Alaturi de psihoterapeuta Diana Frazzei, ne-am concentrat mai ales pe relatia de cuplu in familie si cum parintii se pot sustine unii pe altii. Daca ai ratat discutia, te invitam sa asculti interviul aici.

„Putem sa negociem relatiile, sa le facem asa cum vrem noi, doar ca trebuie sa ne lasam acel timp, acel ragaz si libertatea de a lua aceste decizii impreuna cu partenerul nostru si sa vedem in fiecare moment ce ni se potriveste”, explica Diana.

Psihoterapeuta aminteste si de faptul ca, in calitate de parinti, tindem sa punem relatia de cuplu pe locul doi si sa ii alocam foarte putin timp.

„Vrem sa pastram relatia romantica dintre parteneri in acelasi timp cu rolurile de parinti.”

In acest caz, pentru a profita cat mai mult de timpul impreuna, o comunicare cat mai eficienta este cheia.

In loc sa trimitem mesaje subtile sau cu inteles ascuns, ne sugereaza Diana Frazzei, este nevoie sa recunoastem ceea ce ne dorim cu adevarat: siguranta, incredere, intelegere. In spatele tuturor conflictelor pe care le intalnim in terapie sau pe care le simtim cand avem o cearta cu sotul/ sotia, de fapt, stau aceste mesaje puternice: ca vrem sa ne conectam cu celalalt si simtim ca nu mai e conectat cu noi, ca ne temem pentru viitor.”

Mai multe despre relatia de cuplu in familie poti afla aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s