salut-copii

Cum il inveti pe copil sa salute

Printre comportamentele sociale pe care le invata copiii de la noi, se numara si salutul. Cum iti inveti copilul sa salute?

Orice parinte isi doreste sa aiba un copil binecrescut, care spune mereu „buna ziua” si de care cei din jur sa se minuneze. Totusi, de multe ori, copiii sunt impinsi de parintii lor sa salute niste oameni care, pentru cel mic, sunt niste necunoscuti.

Ce inseamna a saluta? Este unul dintre comportamentele sociale pe care le invatam de mici pentru a relationa cu cei din jur. Astfel, oferim informatii despre noi insine si cerem informatii despre ceilalti. Iar prima iesire in comunitate se intampla la… gradinita!

Totusi, la gradinita, alaturi de copii de varsta sa, este mai usor pentru cel mic sa interactioneze cu cei din jur. Adesea, copiii se simt stingheriti alaturi de alti adulti, oameni care nu fac parte din cercul social al micutului. Este corect sa ii obligam sa interactioneze cu acestia?

Psihologul Diana Stanculeanu ne ofera cateva exemple pentru a usura comportamentele sociale. Cum iti poti ajuta copilul sa treaca de stanjeneala initiala si de dificultatea de a vorbi cu alti adulti? Afla in aceasta video-meditatie.

Sursa foto: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s