Cum ii spui copilului ca urmeaza sa aiba un fratior

Daca te-ai decis ca vrei si un al doilea copil, este important sa il pregatesti pe primul de schimbarea ce va veni. In functie de varsta sa, exista diverse moduri prin care ii poti comunica vestea. Despre ele vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

„Sa nu avem asteptari ca totul va fi lapte si miere”, ii avertizeaza psihoterapeuta Diana Stanculeanu pe parintii care se pregatesc de un al doilea copil.

Bineinteles ca vorbim de un moment fericit. Totodata, venirea pe lume a celui de-al doilea copil este si un moment incarcat de emotii si de obstacole, atat pentru parinti, cat si pentru primul copil.

Oricat vei incerca, nu vei putea opri sentimentele ambivalente ale piciului tau fata de viitorul fratior sau comportamentele competitionale fata de acesta.

Ceea ce poti face este sa iti pregatesti copilul. Daca are peste 3 anisori, poti incepe sa ii povestesti despre al doilea copil inca dinainte ca acesta sa se nasca. Ca mamica, poti sa ii arati cum ti se schimba burtica si cum se misca bebelusul in burtica. De asemenea, implica-ti copilul in pregatirile pentru aparitia bebelusului si in practicile de ingrijire. Chiar si asa, relatia se va construi in timp, peste ani.

Mai multe despre cum iti pregatesti primul copil de un fratior sau o surioara poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s