Cum ii explici copilului diferentele dintre dragoste si sex

Cum ii explici copilului diferentele dintre dragoste si sex

In educatia sexuala a copilului intra si discutia despre ce inseamna sexul in viata cuplului. Pentru ca mass-media viciaza tot mai mult imaginea pe care o avem despre sex si sexualitate, la Meditatii pentru parinti, vrem sa clarificam diferentele dintre dragoste si sex.

In ziua de astazi, cand vine vorba de sex, avem doua extreme:

  • pe de o parte, sunt parintii care se tem sau le este prea rusine sa discute cu copiii lor pe acest subiect;
  • pe de alta parte, sunt mass-media si mediul online, care distorsioneaza puternic imaginea despre sex.

Daca nu le oferim copiilor educatia sexuala de care au nevoie, treptat, cu informatii adecvate varstei, si daca asteptam „pana sunt pregatiti”, ei vor ajunge sa isi ia informatiile din alte surse mai nesigure. Asa ajung tinerii sa confunde sexul cu iubirea sau sa trateze actul sexual cu frivolitate.

Mai multe despre cum le vorbim copiilor despre dragoste si sex ne spune Otilia Mantelers, specialist in parenting, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s