Cum faci o rama foto din bete de inghetata

Nu arunca betele de inghetata! Pastreaza-le, curata-le bine si foloseste-le intr-un proiect de bricolaj, care sigur va alunga plictiseala din vacanta de vara: rama foto din bete de inghetata.

Nu iti face griji, pentru ca gasesti astfel de bete si in magazinele de hobby si bricolaj!

Cum faci rama foto din bete de inghetata

Ai nevoie de:
  • 15-20 de bete de inghetata pentru o rama;
  • aracet si pensula;
  • carioci sau acuarele;
  • sfoara sau panglici colorate si doua bucati mici de hartie.
  • optional: nasturi, scoici, frunze si flori uscate.
Ce ai de facut:

Modelul de rama foto pe care ti-l propunem este destul de simplu si usor de realizat. Inainte de a lipi betele intre ele le poti colora cu cariocile sau le poti picta cu acuarelele. Dupa ce s-au uscat, poti incepe “construirea” ramei:

Asaza doua bete paralel si masoara distanta dintre ele cu un al treilea bat, asezat perpendicular pe cele doua. Trebuie sa poti lipi capatele celui de-al treilea bat de cele doua bete paralele. Dupa ce ai lipit batul, continua sa lipesti si alte bete de inghetata langa el, astfel incat sa faci un pod de bete. Acesta va fi spatele ramei.

Intoarce rama pe fata, astfel incat sa se vada cele doua bete paralele, si lipeste alte doua bete perpendicular pe ele, intr-un capat si in celalalt.

Rama este aproape gata. Las-o putin deoparte, sa se usuce bine aracetul, iar intre timp hotarasete-te ce fotografie vrei sa inramezi. Fii insa atent sa aiba o dimensiune potrivita pentru a o putea pune in rama.

Daca vrei o rama mai originala, o poti decora cu nasturei, scoici, frunze sau flori uscate.

Ultimul pas este realizarea agatatorii. Taie o bucata de sfoara sau cateva panglici colorate de 10-15 centimetri si lipeste-le cu aracet de spatele ramei. Pentru a fi sigur ca nu se desprinde, lipeste peste capetele sforii/panglicilor cate o bucata mica de hartie.

Clipul de mai jos iti va arata pas cu pas cum se realizeaza o rama foto din bete de inghetata:

Rama este acum gata pentru a fi expusa la loc de cinste!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s