Cum faci o pasare din hartie in 5 minute

Pasarile sunt tot mai prezente si mai galagioase odata cu instalarea primaverii. Cu aceasta ocazie, ii poti vorbi copilului tau despre diferite specii de pasari, puteti face impreuna hranitori pentru pasari sau puteti iesi in parc pentru observatii ornitologice.

Poti, de asemenea, sa faci alaturi de micutul tau pasari dragalase din hartie, cu care sa va decorati casa in aceasta primavara. Avem deja un model de pasari din hartie foarte simplu de realizat, din cateva taieturi de foarfeca si cateva lipituri.

Materiale necesare:

  • Hartie de diferite culori
  • O coala de hartie alba
  • Creion
  • Marker negru
  • Foarfeca
  • Lipici
  • Optional: ac si ata

Instructiuni pentru o pasare din hartie:

Pentru a face o pasare de hartie, incepe prin a alege doua culori diferite. Apoi, decupeaza doua forme patrate (sau dreptunghiulare), una putin mai mare decat cealalta (de exemplu, un patrat poate avea latura de 20 cm si celalalt de 10 cm). Indoaie cele doua forme pe jumatate si deseneaza pe fiecare cate un semicerc (baza semicercului sa fie mijlocul bucatii de hartie), apoi decupeaza-le cu grija – vei obtine doua cercuri.

Pentru cioc, decupeaza un triunghi mic de hartie (latura de 1cm), iar pentru coada o fasie de hartie de 2×5 cm (de aceeasi culoare cu semicercul mai mic); indoaie-o pe jumatate, pe lungime, apoi decupeaza un mic triunghi in unul din capete.

Mai trebuie doar sa faci ochii pasarii – decupeaza doua cerculete dintr-o bucata de hartie alba si deseneaza cu markerul cate o pupila in mijlocul fiecareia.

Acum ai tot ce-ti trebuie pentru a “asambla” pasarea: lipeste bucata de hartie decupata in semicerc mic peste forma in semicerc mare – acestea formeaza corpul si aripile pasarii. Lipeste in unul din capete coada, iar in celalalt ciocul, apoi lipeste ochisorii si ai obtinut o pasare de hartie.

Daca vrei, o poti chiar agata in casa sau in copacii de afara, dupa ce-i atasezi un fir de ata (cel mai bine ar fi sa o intepi cu acul). O primavara plina de triluri iti dorim!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s